Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

misdadig

  • chantal van dam

    Zie onderstaand persbericht van LNV.

    Laag pathogeen AI-vius ontdekt bij bedrijven in de Gelderse Vallei. Men durft het te hebben over een “milde variant” terwijl iedereen weet dat het laag pathogene AI-virus in bedrijven het begin is van een hoog pathogeen virus in die bedrijven.

    Pluimveebedrijven zijn ware opwerkingsfabrieken voor het laag pathogene virus naar het hoog pathogen virus. Hoe lang speelt LNV en de EU nog met onze gezondheid door het vaccineren van bedrijven niet toe te staan? Binnenkort is een vernevelvaccin beschikbaar voor H5 en H7 samen dus de EU kan al vast een principe besluit nemen. Maar men doet niets. Moeten we soms eerst naar Brussel gaan om daar de boel kort en klein te slaan voor ze willen luisteren?

    Milde variant vogelgriep Voorthuizen

    01-08-2006 - Op een pluimbedrijf in Voorthuizen zijn sporen van de zogeheten laagpathogene variant van het vogelgriepvirus aangetroffen. Deze variant is veel minder ziekmakend dan de variant die in 2003 in Nederland is aangetroffen. Maar omdat hij kan overgaan (muteren) in de agressieve vorm, wordt ook de aanwezigheid van de laagpathogene variant permanent in de gaten gehouden.

    Het pluimveevermeerderingsbedrijf is geblokkeerd en er zijn monsters voor onderzoek genomen om te kijken of er nog virus aanwezig was. Er kon geen virus worden aangetoond. Volgende week worden er nogmaals monsters voor onderzoek genomen.

    De vijf commerciële bedrijven in een kilometer rond het bedrijf zijn bezocht en bemonsterd. Op deze bedrijven zijn geen verschijnselen van vogelgriep vastgesteld. Wel is op basis van monsters bij een van de bedrijven een verdenking van de laagpathogene variant van vogelgriep aangetroffen.

    De monsters zijn genomen in het kader van de reguliere monitoring. Deze monitoring bestaat uit onderzoek van alle bedrijfsmatig gehouden pluimvee in Nederland. Het doel is om over een langere periode trends en ontwikkelingen van het voorkomen van vogelgriep in kaart te brengen. Aan de hand van deze gegevens kan het beleid over vogelgriep aangepast worden. Pluimveebedrijven met buitenlopende dieren worden vier keer per jaar gecontroleerd. Zij zijn kwetsbaarder dan bedrijven zonder vrije uitloopbedrijven. Zonder vrije uitloop worden een keer per jaar gecontroleerd.

  • regenton

    Ze hebben toch al die kippen opgeruimd? En 4 km ofsow afgesloten. Wat zeur je nou.

    Chantal, doe niet zo naïef, Duitsland gaat niet eerder iets ondernemen dan dat het FLI (staatsbedrijf) haar eigen vaccintje + bijbehorend testje heeft hoor. Die gaan gewoon het wiel opnieuw uitvinden. Die moeten nks van die buitenlandse troep hebben en hebben nog jaren nodig om te testen.Seehofer geeft niet eens toestemming voor testen deze winter. Die houdt dat lekker tegen.

    Ze kijken gewoon de kat uit de boom, wachten tot NL alles gaat enten wat er geent kan worden en nemen de handel over die geboycot wordt. Heeft Seehofer zelf gezegd onofficieel.

    Nog wat, H7 heeft nks met onze gezondheid te maken. Alleen maar een virusje in je oog als het muteert naar hoog pathogen.

    Nog wat: hobbypluimvee is TOTAAL ONGEVOELIG voor H7's.

    M.u.v. bevrijde industriekippen.

  • Jean-Paul

    Chantal zit weer eens op haar stokpaardje, het staat me bij dat afgelopenjaren zoiets wel meer is voorgekomen zonder dat er enige ophef over kwam.

    Dat blijkt ook uit het volgende artikel uit het Ref.Dagblad.

    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

    Milde variant vogelgriep in Voorthuizen

    VOORTHUIZEN - Op een pluimbedrijf in Voorthuizen zijn sporen van de zogeheten laagpathogene variant van het vogelgriepvirus aangetroffen. Uit voorzorg heeft het ministerie van Landbouw een reeks maatregelen afgekondigd.

    De dieren op het pluimveebedrijf in Voorthuizen zijn nog niet geruimd. Een buitengewone opsporingsambtenaar die het bedrijf aan de Verbindingsweg in het Gelderse dorp bewaakt, meldde eerder dinsdag dat ruiming om 16.00 uur zou beginnen.

    Het virus zelf kon bij dit bedrijf niet worden aangetoond. „De bedrijven waar contacten mee zijn geweest, zijn ook onderzocht. Bij een ervan is het virus wel gevonden”, aldus Nienke van der Zee, persvoorlichter bij het ministerie van Landbouw.

    De dieren op het pluimveebedrijf in Voorthuizen, waar sporen van de milde variant van de vogelgriepvirus zijn gevonden, zijn dinsdag om 16.00 uur geruimd. Dat maakte de buitengewoon opsporingsambtenaar, die het bedrijf aan de Verbindingsweg in het Gelderse dorp bewaakt, bekend.

    Het virus betreft een vogelgriepvariant die veel minder ziekmakend is dan de H7-variant die in 2003 in Nederland is aangetroffen. Maar omdat hij kan overgaan -muteren- in de agressieve vorm, wordt ook de aanwezigheid van de laagpathogene variant in Nederland permanent in de gaten gehouden.

    De aanwezigheid van antistoffen in de kippen kwam aan het licht tijdens zo’n routinecontrole. „Het pluimvee had wel wat ziekteverschijnselen, maar het is niet duidelijk of deze door het virus zijn veroorzaakt of door de hittegolf. In ieder geval was er geen verdenking van aanwezigheid van vogelgriep”, aldus Van der Zee.

    Om mogelijke verspreiding van het virus te voorkomen, heeft het ministerie van Landbouw een aantal maatregelen afgekondigd.

    Zo is in een gebied van ongeveer 3 kilometer rond het getroffen pluimveebedrijf in Voorthuizen elk vervoer van levende en dode vogels, voer, eieren en mest tot nader order verboden. Het vervoer van zoogdieren, zoals varkens en koeien, is verboden als deze afkomstig zijn van of op weg zijn naar pluimveebedrijven in het afgesloten gebied.

    Ook heeft het ministerie pluimveebedrijven ertoe verplicht maatregelen te nemen om te voorkomen dat bezoekers op enige manier met de kippen in contact komen. Politie, dierenartsen en toezichthouders mogen wel bij het pluimvee komen. Daarbij geldt wel de voorwaarde dat ze onder meer hun schoeisel en handen voor en na afloop van het bezoek ontsmetten.

    Het ministerie benadrukt dat het in het verdachte geval in Voorthuizen gaat om een H7-variant, en niet om het voor mensen gevaarlijke H5N1-virus, dat vooral in Azië heerst. Voor de zekerheid wordt het bedrijf wel geruimd.

    In de veiligheidszone mogen ook geen voertuigen worden verplaatst die zijn gebruikt voor het vervoer van pluimvee, dierlijke producten en mest. Huisdieren die niet in aanraking komen met pluimvee of andere in gevangenschap levende vogels mogen wel worden vervoerd.

    Wie dieren transporteert in het bewuste gebied, moet duidelijk kunnen aantonen dat hij of zij zich aan de regels houdt. Verdachte bestuurders lopen het risico dat hun voertuig twee keer moet worden ontsmet en dat het daarna drie dagen moet blijven stilstaan.

    In het gebied mogen voorlopig geen beurzen, markten, tentoonstellingen en andere evenementen met pluimvee plaats hebben. Burgers en bedrijven kunnen in bijzondere omstandigheden wel in aanmerking komen voor een ontheffing. Dan moeten ze een verzoek indienen bij de Voedsel en Waren Autoriteit.

    De Rotterdamse viroloog Ab Osterhaus stelt dat de aangetroffen sporen „op dit moment absoluut niet gevaarlijk zijn, ook niet voor het pluimvee.”

    Osterhaus verblijft op dit moment in Cuba. Daar woont hij een conferentie bij over de aanpak van een eventuele griepepidemie in Noord-, Midden- of Zuid-Amerika. Osterhaus heeft veel contact met collega-deskundigen in Nederland, maar vindt de situatie niet ernstig genoeg om terug te vliegen. „Eigenlijk is er niets aan de hand.”

    „Deze variant kan eventueel een voorloper zijn van een gevaarlijk vogelgriepvirus”, stelt Osterhaus. „Heel soms gebeurt dat.”

    De griepdeskundige vindt dat de vondst van sporen van de milde variant van het virus aantoont dat Nederland zijn zaken op orde heeft als het gaat om de bestrijding van vogelgriep. „Onze aanpak met permanente controles op griepvirussen, zoals we die sinds 2003 hanteren op pluimveebedrijven, werkt”, meent Osterhaus.

    „Eigenlijk is vogelgriep een verkeerde benaming voor wat hier is aangetroffen”, vindt Osterhaus. Volgens hem zijn er in de afgelopen jaren vaker soortgelijke verdachte gevallen geweest, maar ontsnapten die aan de aandacht van de media.

    http://www.refdag.nl/artikel/1269504/Milde+variant+vogelgriep+in+Voorthuizen.html

  • chantal van dam

    Beste regenton en Arie,

    Natuurlijk is mij ook het vermoeden gerezen dat er de afgelopen jaren bij bedrijven uitbraken zijn geweest van het laag pathogeen AI-virus. Omdat het dan slechts 1 bedrijf betrof hield men dat onder de pet en was het alleen bij deskundigen als Osterhaus bekend die nu kennelijk uit de school klapt. Zo horen we nog eens wat.

    Nu men het wel aan de grote klok heeft gehangen met het reele risico dat landen hun grenzen weer gaan sluiten voor onze pluimveeprodukten, mag je zonder meer aannemen dat het hier een ernstige besmetting betreft waar vele bedrijven bij betrokken zijn die de grote sterfte onder hun dieren verzwegen hebben. Ze konden zich gemakkelijk verschuilen achter de grote hitte als oorzaak voor de grote sterfte.

    Het bedrijf dat nu geruimd is had in korte tijd duizenden sterfgevallen. Dat is dus niet alleen laag pathogeen. Het bedrijf als opwerkingsfabriek naar hoog pathogeen had zijn werk al gedaan en hebben we te maken met hoog pathogene besmetting. Laag pathogene besmetting levert geen sterfgevallen op. Ik wil je er aan herinneren dat 3 % van de gevaccineerde hobbykippen bij de bloedtest laag pathogeen was.

    De dieren lopen er gezond overheen en zullen ook nooit in die kleine koppels een hoog pathogeen virus ontwikkelen zoals in de bedrijven wel gebeurt.

    Er is maar één remedie voor dit gesodemieter elke keer: de bedrijven moeten verplicht preventief gevaccineerd worden tegen AI. De EU moet er nu al principe besluiten over nemen. Er is geen andere begaanbare weg. Nu moeten we doorpakken.

  • gait

    Ik vertrouw het ook niet. Enten tijdens de opfok is de beste remedie.

  • afvoergootje

    Osterhaus gaat over mensen met vogelgriep, wat heeftie gezegd dan? Die man zit in Cuba sigaren te roken en Amerikanen op te jutten…

    Sterfte kwam iets boven het gebruikelijke % uit, dat deed vermoeden, niet massaal ofzo. Hoe kom je aan duizenden???? Hoezo hoog pathogeen? Da's alleen voor industriekippen…

    Enneh, industriekippen gaan ook de pijp uit aan laag pathogeen, het was een opfokbedrijf heb ik begrepen.

    EU doet niks, Duitsland houdt 't tegen, forget it.

    En WE? Wie is WE??? Met die gasten van de pluimvee en eieren industrie is geen normale discussie aan te vangen, die zijn zo vooringenomen als de Pest.

    Laat ze maar lekker spartelen en worstelen. Onze dieren hebben ook geen last van die zgn hoog pathogene virussen want dat hoog pathogene geldt alleen voor zielige kippen en niet voor onze, zoals jij al terecht zegt, super immune hobbykippen.

    Je zit de boel te stangen en over de zeik te jagen en te overdrijven.

    Je moet juist blij zijn dat er wat pest is uitgebroken, prima! Leuk waarschuwinkje voor de broeders.

  • Jean-Paul

    Toch makkelijk als je een glazen bol heb waaruit je alle verdachtmakingen , die je zo ontzettend graag zou willen, zomaar voor waar kunt aflezen.

    Je denk toch zeker niet dat anderen je na zo'n verhaal nog serieus nemen?

  • chantal van dam

    Wat is je probleem Arie? Als weer eens duidelijk wordt dat de sector lak heeft aan de volksgezondheid en weer subsidie wil zien voor hun nalatigheid, kan Arie plotseling niet lezen, analyseren en sluit overal de ogen voor.

  • overstroming

    De sector blijft dweilen met de kraan open.

    Ze hebben nog minder hersens dan de dieren die ze exploiteren.

    Zolang te graag met hun kop tegen muren aan willen lopen, laat ze.

    Ze komen er vanzelf wel achter dat het zoals het nu gaat niks wordt in de toekomst.

    Ik heb liever dat ze hun manier van pluimvee houden veranderen (meer extensief of kleinschaliger en meer verspreid) dan dat ze in elke kippenkont een spuit zetten.

  • Jean-Paul

    En Chantal blijft vuil spuiten en schelden waar het maar mogelijk is