Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Lekker raak: JHS in NL en varkenspest in Rusland

  • Koen

    JHS bij melkkoeien in Nederland, dat wordt veroorzaakt door de bacterie Clostridium perfringens, in dit geval type A. Het is een zgn. poep-bacterie, wij krijgen van andere types voedselvergiftiging. Dus die koeien hebben vervuild voer gegeten, kan niet anders. Niks aan te doen. Weer een ziekte erbij hier in dit landje. Vooral veel mest verspreiden. Deze Clostridium perfringens is zeldzaam, is nieuw, en voegt weer een kleurrijke ziekmaker toe aan het groeiende bestand.

    Tja, en Varkenspest in Rusland. We weten wel wat dat is. Ze doen aan ringvaccinatie en zoals uit het bericht blijkt gaat niet elk varken eraan dood. Vroeger hier ook niet.

    Goed verzorgen dus de varkens die het hebben en degenen die het al gehad hebben zijn resistent. Laten lopen dus ipv opruimen zoals ze hier in Nederland doen bij dieren die antistoffen laten zien in hun bloed en geen klinische verschijnselen hebben gehad of die maar beetje ziek zijn geweest. Als alles afgemaakt wordt blijven die industriedieren zwakke broeders.

    Koen

  • Barend

    Ja hallo lees de boerderij even daar staat een stukje over j h s in … j h s heeft niet alleen met verkeerde kuil te maken maar kan ook door pensverzuring en penicaline komen …. door j h s kan je melkgevende veestapel binnen een half jaar halveren.

    Groeten barend