Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

LTO: vaccinatie Europees speerpunt

  • Jean-Paul

    Van de LTO site.

    6-3-2007

    <<<<<<<<<<

    LTO: vaccinatie Europees speerpunt

    LTO heeft zich sinds 2001 ingezet voor een vaccinatiebeleid bij MKZ en, vanaf 2003, varkenspest en vogelgriep, en heeft hiervoor geleidelijk Europese steun verworven, waaronder van Duitsland. De meeste weerstand komt nog uit Ierland.

    In Nederland vraag LTO van grote ketenpartijen en supermarkten garanties voor de afzet van vlees, eieren en zuivel van geënte dieren. In Europees verband is onder LTO-leiding een memorandum over noodvaccinatie tegen varkenspest en MKZ vastgesteld met steun van hele EU-voedselketen, inclusief supermarkten- en consumentenorganisaties.

    De EU komt naar verwachting in april met een voorstel voor haar EU-diergezondheidsbeleid 2007-2013. LTO zet er hierbij op in dat de Europese Commissie vaccinatie als speerpunt benoemt. Op 16 maart voert LTO een gesprek met medewerkers van de Commissie over conceptvoorstellen. LTO wil ook het Europees Parlement om steun vragen in een in juni te organiseren bijeenkomst in Brussel. Hierbij wordt samengewerkt met de Nederlandse organisatie van hobbydierhouders, die ook groot voorstander zijn van een vaccinatiebeleid.

    Klaas Johan Osinga,

    Mona van Spijk

    Diergezondheid LTO Nederland

  • Koen

    Waarom dan stoppen met vaccinatie tegen Aujeszki bij varkens?

    Gaat dit om preventieve vaccinatie of ringvaccinatie om een uitbraak in te dammen?

    Voorlopig heeft LTO het niet voor elkaar gekregen om biologische vrije uitloop pluimveehouders afzet te garanderen van hùn eieren.

    Het tegenovergestelde vond plaats. Eierpakstations werden eventjes ingeseind dat Jantje gevaccineerd had zodat hij z'n eieren niet meer kwijt kon.

    En Duitsland boycot de vrije uitloop eieren van gevaccineerde kippen.

    Ergo: biologische pluimveehouders kijken wel link uit om de volgende ronde te gaan vaccineren. Het is trouwens onbetaalbaar, de bloedproeven t.b.v. monitoring zijn een ramp in praktische zin allemaal nabloedende paniekkippen die apart in kooitjes opgesloten moeten worden anders vreten ze elkaar op, de kosten van monitoring komen voor de pluimveehouder, etc etc etc.

    LTO heeft ècht de pluimveehouders die gevaccineerd hebben ‘gesteund’, maar niet heus.

    Je kunt ketenpartijen wel vragen om garanties maar er is ook nog zoiets als de tussenhandel.

    Dit hele bericht bekijk ik met argwaan, waarom nu ineens wel?

    En degenen die als eerste hun nek uitstaken het leven zuur maken?

    Koen

  • Koen

    veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven