Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

China gaat enten tegen vogelpest

  • Jean-Paul

    China gaat enten tegen vogelpest

    De Chinese regering heeft besloten om al het pluimvee in haar land te gaan enten tegen vogelpest. Daarmee wil zij voorkomen dat er meer uitbraken van de ziekte komen.

    Het enten van pluimvee begint aankomende donderdag en moet eind april klaar zijn.

    In het afgelopen jaar meldde de Chinese regering tien gevallen van vogelpest. Daarbij stierven 47.000 dieren. Minstens één Chinese pluimveehouder is overleden aan de gevolgen van het oplopen van vogelpest. Naar aanleiding van de vogelpestuitbraken en het overlijden van de pluimveehouder liet de Chinese regering drie miljoen dieren doden.

    http://www.zibb.nl/landentuinbouw/pluimveehouderij/nieuwsbericht/asp/artnr/1364674/versie/1/index.html

  • Koen

    Meen me te herinneren dat China vorig of eervorig jaar ook al eens 30 miljoen stuks(?) pluimvee is gaan enten.

  • Jean-Paul

    Waren er 320 miljoen

    http://www.refdag.nl/artikel/1239061/Nieuwe+gevallen+vogelgriep+in+China+en+Indonesi%EB.html

    Maar dat is in zo’n land maar klein beetje

    Hier nog een achtergrond artikel

    http://www.refdag.nl/artikel/1254760/Dodelijke+knusheid+van+het+boerenerf.html

  • Koen

    Vandaag is het zondag. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Wij beschouwen de zondag als een rustdag, een opdracht van God en een geschenk, waar we dankbaar voor mogen zijn. Om die reden actualiseren we onze site vandaag niet.

    Staat het nieuws dan stil op zondag? Nee, dat niet - we leven in een jachtige tijd waarin het verschil tussen zondagen en werkdagen helaas steeds kleiner wordt.

    Morgen brengen we u graag weer op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen, voorzien van achtergronden, commentaar en opiniërende artikelen. Zoals u dat van ons gewend bent.

    Hoofdredactie Reformatorisch Dagblad

    —–

    Dus even wachten helaas… wist niet dat servers ook zondagsrust moesten houden, zal m'n computers eens vragen van welk gezindte ze zijn. Sommige gaan wel eens plat op zondag….

  • Koen

    “”Wat het nog lastiger maakt om virusbesmettingen te ontdekken is dat ook gezond ogende kippen het virus bij zich kunnen hebben. Bekedam wijst op wetenschappelijk onderzoek in de Verenigde Staten en Hongkong dat dit heeft aangetoond. „We wisten al van eenden dat die het virus mee kunnen dragen zonder zelf ziek te worden, nu weten we dat dit ook onder kippen voorkomt.”

    Er moet daarom in China veel meer routinematige controle van pluimvee en van wilde (trek)vogels komen, is zijn overtuiging. „En dus niet pas wanneer de vogels ziek zijn.” Nederland heeft daar „een zeer goed” programma voor ontwikkeld dat zijn vruchten al heeft afgeworpen. „Toen daar in 2003 het H7N7-virus opdook, wisten onderzoekers exact waar de H7 en waar de N7 vandaan kwamen. Jaren van systematisch onderzoek bleken toen goud waard. Maar ook hiervan geldt: het is gemakkelijker gezegd dan gedaan in een reusachtig land als China.”“”

    ———

    Goed stuk die tweede link, doet me erg aan de situatie in Indonesië denken.

    De bovenstaande quote vind ik bijzonder, nooit in Nederland gelezen.

    Namelijk dat kippen net als eenden en ganzen het virus bij zich kunnen dragen zonder ziek te worden. Hoe dodelijk is H5N1 dus? Of met dit virus is het zelfde aan de hand als met H7N7 in 2003 toen alleen hybriden en broilers doodgingen en niet één ras-, sier-, rasbak- hobbykip.

    Er staat ook dat NL onderzoekers exact wisten waar de H7 en de N7 vandaan kwamen. Is ook nooit iets over gepubliceerd. Leuk toch hoe interessant ‘oud’ nieuws kan zijn. Maar ik weet nog nix natuurlijk…

    Koen