Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

knutjes en andere sprookjes

  • chantal van dam

    Als je op internet zoekt zie je dat de vanwege de blue tongue nu zo gevreesde knutjes hier al mintens 10 jaar zijn. Het zijn die irritante kleine mugjes die dwars door je klamboe heen vliegen.

    Dus omdat de mugjes hier al jaren waren en geen kwaad deden anders dan steken moet de blue tongue hier zijn geimporteerd met schapenimporten daarna konden de knutjes hun werk doen. Blue tongue moet hier dus al langer zijn maar is niet onderkend of verzwegen. Dat laatste zal wel het dichtst bij de waarheid zijn.

    Dus dank zij de sector hebben we nu dus knutjes die blue tongue kunnen verspreiden en die ook allen winterhard zijn.

    Dat zag je ook met onze teken en de ziekte van lyme. Onze teken waren daar niet door besmet maar toen de ziekte uit de USA kwam overwaaien, waarschijnlijk door import van besmette dieren, verspreiden onze teken ook de ziekte van lyme.

    Er wordt nu gesproken dat malaria door de klimaatomstandigheden hier ook de kop kan opsteken. Onzin, de malariamug was er altijd al in onze streken en elk jaar kregen wel een aantal mensen malaria door de malariamuggen hier.

  • Plensbui

    Ik lag in een deuk gisteravond over dat woord Knudjes of Knutjes….Er zijn trouwens talloze soorten knutjes, Je hebt er zelf ook last van, die kleine mugjes die in de schemer steken op je kop, ook tussen je haren. Als je veel in de schemer buiten bent tussen maart en oktober dan kun je er zelfs een beetje allergisch voor worden. Dat zijn die beesten die zomereczeem veroorzaken bij (voornamelijk) koudbloed paarden en pony's. Maar dat is geen virus ofzo maar gewoon een allergische reactie op het spuug van die knutjes.

    He Chantal, in de post waarin ik allemaal links heb gezet is ook een onderzoek in India waarbij ze erachter zijn gekomen dat twee onderling gekruiste rasdieren veel gevoeliger zijn voor BT dan de raszuivere dieren zelf. Blijkt dus dat genotype wel degelijk van invloed is op de bevattelijkheid voor BT. Het verschilt ruim 10%.