Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

PVV toch haar zin door dreigen van niet melden A-ziektes?

  • PlensKoen

    Veerman tegen lagere vergoeding bij ruimingen

    Lagere vergoedingen voor ruimingen bij dierziekten zijn niet verstandig. Dit zegt minister Veerman (landbouw) in reactie op een voorstel van de Europese Commissie.

    Deze wil de huidige 100 procents vergoedingen verlagen tot 75 procent.

    Bij een dierziekte is het van groot belang dat boeren direct verdachte feiten melden en niet twee dagen wachten totdat ze het zeker weten, vanwege die lagere vergoeding, aldus de minister.

    Ook vanuit de veehouderijsector is al kritisch gereageerd op het Commissievoorstel.

    Zie ook:

    ?Verlaging vergoeding voor ruiming onverstandig?

    woensdag 18 oktober 2006, Door: Agrarisch Dagblad

    @@ Ach, het zit er bijna op voor Veerman, hij gaat liever weg met glimlachende ‘collega’s' dan mopperende. Hij moet nu als boer weer verder, dan kun je beter je collega's tegemoet komen in hun gestampvoet, gedreig en meer van dat soort gedrag.

    Dat Veerman wel wat ziet in het dreigement van het PVV dat de leden niet aan de bel zullen trekken als hun dieren bij bosjes dood neervallen (uitval heet dat) als ze maar 75% van hun dieren vergoed krijgen bij een uitbraak van een besmettelijke veeziekte betekent dat hij precies weet hoe die lui tewerk gaan.

    Maar de uiteindelijke regelgeving komt van Europa, ik betwijfel of die oor hebben voor stampvoetende en dreigende Hollandse veeboeren. Wellicht hebben de Europese bestuurders meer inzicht en zwichten ze niet voor dreigementen die ook de volksgezondheid in gevaar brengen.

    Het PVV zou een reprimande moeten krijgen!

    Wat Veerman er nou echt van vindt doet er ook niet veel toe.

    Over een goeie maand zit ie toch in Frankrijk.