Hallo
Ik kom dit tegen en moet eigenlijkom jou lachen
De intensieve veehouderij ondergaat constant veranderingen op het gebied van dierenwelzijn en diergezondheid. Prima. Omdat export voor Nederland zeer belangrijk is zijn er een aantal maatregelen die we als SECTOR moeten treffen om te kunnen blijven exporteren, ook al zijn veel van deze maatregelen alleen maar nodig omdat veel mensen geen idee hebben waar ze het over hebben. Niet alleen in buitenlandse landen, maar ook in Nederland lopen er veel mensen rond die geen idee hebben waar ze over praten wanneer het over vlees en andere dielijke producten gaat.
Paar voorbeelden
Mexicaanse griep is helemaal HOT! Varkens over de hele wereld krijgen, net als mensen over de hele wereld, een aantal keren per jaar griep. Dit is niets om je zorgen over te maken dat gaat over, er is niets met het vlees gebeurd en het varken kan na slacht gewoon geconsumeerd worden. Nu wil het dat een MENS een VARKEN heeft besmet met de griep die in mexico heerste en omdat mensen meteen denken aan de horror verhalen van het nieuws dat er mensen dood gaan, NET ZOALS BIJ DE GEWONE GRIEP DIE JIJ EN IK KRIJGEN!!, vind iedereen maar dat dez varkens GERUIMD moeten worden. Er is HELEMAAL niets aan de hand met deze varkens en zijn gewoon te consumeren.
Varkens moeten wanneer ze een paar dagen oud zijn gecastreerd worden omdat anders het vlees van het dier wel eens vies zou kunnen ruiken, berengeur. Deze geur is voor heel weinig mensen te ruiken en als je een stuk vlees hebt waar deze geur toch aan zit kun je het netjes terug brengen naar de slager en krijg je een nieuw stuk. Van alle varkens die geslacht worden heeft minder dan 1 procent deze berengeur bij zich.
Salmonella is een dierziekte die op bijna alle varkensbedrijven voorkomt. Deze ziekte geeft bijna nooit problemen bij de varkens en kan voor mensen voor griepachtige verschijnselen zorgen. 1.9% van de varkens in de slachterij heeft een salmonellabesmetting. Mocht een consument nu onverhoopt toch een besmet stukje vlees krijgen met Salmonella, is goed verhitten al genoeg om er voor te zorgen dat er geen problemen ontstaan. Gebeurd dit wel, dan is het zo omdat het vlees niet gekoeld bewaard wordt of gebakken vlees weer op de plaat komt te liggen waar het rauwe vlees lag, of gesneden wordt met een mes wat ook bij het rauwe vlees gebruikt werd.
Jullie begrijpen mij hopelijk wel als ik zeg dat er veel dingen gebeuren in de veehouderij omdat de consument dat wil, terwijl ze niet weten dat het nergens voor nodig is. Voorlichting bij de burger over de (intensieve)veehouderij zou helpen om veel van deze overbodige dingen te doen verdwijnenn.
Net als de biologische veehouderij.
Varkens, kippen die buiten lopen zijn natuurlijk een mooi gezicht en groepshuisvesting ook, maar houd er rekening mee dat een kip die buiten loopt altijd bang is dat het gegrepen wordt door een roofvogel.
pas naar buiten gaan als ze de eieren hebben gelegd, anders moet de boer het hele erf rond lopen om de eieren te rapen.
kippen in een legbatterij zich prettig voelen. Wanneer kippen zich niet 100% goed voelen leggen ze al heel snel geen eieren meer,en dat doen kippen in een legbatterij wel!
Varkens in groepshuisvesting (dragende zeugen of zeugen die gedekt willen worden) vechten tot bloedens toe en soms tot de dood omdat ze zo agresief worden van de hormonen (dit is niet omdat ze met zovelen zitten)
Deze wonden zorgen weer voro infecties en bacterien en daar worden ze ziek van, gaan zelf dood en het vlees kan niet gebruikt worden.
Een allerlaatste opmerking van mijn kant:
Dierziekte uitbraken zoals MKZ, Varkenspest en Mexicaanse griep gebeuren niet omdat de dieren met zovelen zitten, maar de verspreiding van de ziekte gaat snel omdat ze met zovelen gehouden worden. Dus de ziekte ontstaat niet door de grote hoeveelheden, maar verspreid zich hierdoor alleen snel.
Ik zal deze site waarschijnlijk nooit meer tegenkomen, dus op reactie van mij hoeven jullie niet te wachten. ik wilde jullie alleen wat wijzer maken
MVG