Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Nederlanders betrokken bij illegale vleesimport

  • Koen

    Illegal import of chicken meat of Brazil origin reported in Bulgaria: Prosecutor?s Office

    16 April 2007 | 18:29 | FOCUS News Agency

    Sofia. 25 tons of chicken meat have been illegally imported in Bulgaria, head of the Legal Assistance International Department at the Supreme Cassation Court told FOCUS News Agency. What is more threatening is the fact that a portion of the meat was imported from China, where there was a bird flu outbreak in 2005. Two Bulgarians are suspected of forging customs documents. The total of 20 Dutch citizens were arrested on the sidelines of an international operation named ?Orchestra?. They were involved in forging European import documents and siphoning European funds.

    ?The companies prepared documents, which revealed that the meat was imported in Bulgaria, instead of in the Netherlands, in order to evade the EU bans on imports from a third country?, Mihov said. An investigation will reveal whether the customs officers are involved.

    Galina GIRGINOVA

    ——– vertaling——–

    Illegale import kippenvlees uit Brazilië gerapporteerd in Bulgarije: kantoor openbaar ministerie

    Sofia ? 25 ton kippenvlees is illegaal geïmporteerd in Bulgarije zei het hoofd van de juridische afdeling van het Internationale departement van het hoge gerechtshof tegen Focus Nieuws Agentschap.

    Wat meer bedreigend is, is het feit dat een deel van dat vlees geïmporteerd was uit China, waar in 2005 een vogelpest uitbraak was.

    Twee Bulgaren vorden verdacht van het vervalsen van douane papieren.

    In totaal zijn er 20 Nederlanders gearresteerd zijdelings van een internationale operatie met de naam ?Orchestra?. Zij waren betrokken bij het vervalsen van Europese importdocuenten en het overhevelen van Europese gelden.

    ?De bedrijven bereidden documenten voor, die deden voorkomen dat het vlees werd geïmporteerd in Bulgarije i.p.v. in Nederland, om de EU importverboden te omzeilen die voor Derde landen (alles buiten EU, K) gelden?, zei Mihov. Een onderzoek zal uitmaken of er ook douane ambtenaren bij betrokken zijn.

    Galina Girginova

    Zie originele bericht op: (www.focus-fen.net/?id=n110308)

    Koen

  • Koen

    Zorgen om kipimport uit China

    De Europese autoriteiten maken zich grote zorgen over de illegale import van kip uit China. Deze importen gebeuren met behulp van valse papieren, een valse opgave van de inhoud van containers en soms een invoerroute via andere landen.

    Dit zegt een woordvoerder van het Europese anti-fraudebureau Olaf. Dit stuitte in de voorbije maanden samen met Douanediensten en politie op grootscheepse invoer van namaakartikelen en niet toegelaten voedselproducten.

    De invoer van Chinees kippenvlees in Europa is verboden, vanwege het risico op besmetting met vogelgriep. Dat is een gevaar voor zowel de dierlijke als de volksgezondheid in Europa. Ook zijn de gehalten aan schadelijke stoffen niet altijd in orde.

    Daarom geeft Olaf samen met Europese douna-instanties de komende tijd extra prioriteit aan het opsporen van illegale vleestransporten. Het is echter moeilijk om containers met illegaal geïmporteerd vlees te vinden, geeft de woordvoerder van Olaf toe.

    Er staat op dat er bijvoorbeeld speelgoed of textiel in zit, of het vlees zit verstopt onder een lading andere goederen.

    De komende tijd krijgen de douanediensten van de EU-landen extra training om containers met illegaal geïmporteerd vlees er tussenuit te pikken. Ook worden de contacten met buitenlandse overheden versterkt.

    maandag 23 april 2007, Door: Agrarisch Dagblad

  • jopie

    het zijn toch geen drugs; verstopt onder een lading andere goederen?