Tja, ik kan er met de pet niet meer bij zo ik die zou hebben.

Dit gaat weer over het ‘onder de pet houden’ van dingen.

Reageert Koen op de vernieuwde website van voorheen Zibb.nl, dat nu van het Agrarisch dagblad is, althans andere kop gekregen.

Dat was vanmorgen. Nog immer is die ‘reactie’ niet geplaatst.

Vandaar maar hier, want toch wel mooi staalte tegenstrijdige berichtgeving.

Het artikel waarop Koen reageert is deze:

Sector wil versoepeling salmonellaregels

01 jun 2007 15:22

De Nederlandse vleeskuikensector wil een versoepeling aanvragen ten aanzien van de regels voor de bestrijding van salmonella bij de Europese Commissie.

Zo moeten fok- en vermeeringsbedrijven in deze sector verplicht monsters van vijf paar overschoentjes nemen. In Nederland lag dit aantal op twee paar.??Nederlandse vleeskuikens zijn voor 1 procent besmet met salmonella enteritidis en typhimurium. Daarmee voldoet Nederland al aan de Europese eisen, die op 1 januari 2012 ingaan. Bovendien scoort Nederland met de salmonellabesmetting veel beter dan het Europese gemiddelde van 11 procent.??Omdat Nederland nu al voldoet aan de Europese eisen van 2012 ten aanzien van de salmonellabesmettingen, vindt de Nederlandse vleeskuikensector dat zij kan volstaan met het nemen van minder monsters van overschoentjes dan de Europese Commissie vereist.

——- een wat vreemd bericht want nog geen 6 maanden geleden stonden de onderstaande berichten op dezelfde toen nog website Zibb.nl ——

Salmonella bestrijden met antibiotica'

28 nov 2006 13:01

Nederlandse pluimveevermeerderaars kunnen niet op tijd voldoen aan het actieplan voor de bestrijding van salmonella. Zij zouden begin volgend jaar geen atibiotica meer mogen gebruiken voor die bestrijding. Nu willen zij dat het gebruik van antibiotica alleen voor vijf soorten salmonella verboden wordt.

De vermeerderaars willen dat het gebruik van antibiotica voor alle soorten salmonella, behalve de soorten enteritidis, typhimurium, hadar, infantis en vichow, toegestaan blijft.

De Europese regels verbieden het gebruik van antibiotica voor alle soorten salmonella vanaf begin volgend jaar. ?Door de korte voorbereidingstijd kunnen we daar niet aan voldoen?, stelt Ruud Gijsbers, voorzitter van de kring vermeerderaars en opfokkers van de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders. Hij gaat het probleem bespreken op de openbare bestuursvergadering van het Productschap Pluimvee en Eieren.

—– en deze ook, eet smakelijk wederom, als je ergens een ontsteking hebt kun je heb beste een week flink bio-industriekip eten, heb je evenveel antibiotica in je donder als een kuurtje:

Antibioticagebruik stijgt bij varkens en pluimvee

14 dec 2006 17:15

Het gebruik van antibiotica bij vleesvarkens, zeugen en vleeskuikens is vorig jaar flink gestegen ten opzichte van 2004. Dat blijkt uit cijfers, die het landbouweconomisch instituut LEI gisteren publiceerde.

Bij de vleesvarkens steeg het antibioticagebruik vorig jaar het meest (met 10,1 procent) ten opzichte van 2004. Ook de zeugen kregen 6,3 procent meer antibiotica. Het antibioticagebruik bij deze dieren stijgt naarmate het aantal grootgebrachte biggen per dier stijgt. Vleeskuikens kregen vorig jaar 3,7 procent meer antibiotica.

Alleen bij melkvee is er sprake van een daling van het antibioticagebruik met 6,8 procent. V0oor melkveebedrijven geldt niet dat het gebruik van antibiotica stijgt met de toename van de productie per melkkoe.

———–

Kennelijk willen ze dat niet horen daar bij het Agrarisch Dagblad…

Kijk, de berichtgeving van elke sector, groepering, commissie etc heeft maar 1 doel, niet het uwe of uw welzijn of gezondheid of levenskwaliteit, maar hun eigen zaken. Tuurlijk is minder testen goedkoper… zo'n berichtje heeft gewoon als doel de productiekosten naar beneden brengen. Andere lidstaten in Europa (lees niet landen maar LIDSTATEN, want landen bestaan allang niet meer, dat is voor de show want de regelgeving komt van de -niet gekozen- Europese Commissie in Brussel) moeten natuurlijk wel al die overschoentjes blijven testen en voilà, concurrentievoordeel want dat scheelt toch 0,0000001 cent per kilo, toch?

De pluimveesector kan wat ze zelf heeft gezegd binnen een paar maanden compleet tegenspreken of onderuit halen, hoe de pet staat van de sector.

En wat de pluimveesector aan berichtgeving naar buiten slingert daar kan niemand meer een touw aan vastknopen.

Nogal kippig zou ik zeggen. En eh, geloof geen woord van wat er overal gebruld wordt, en wees er beducht op dat censuur overal toeslaat want we moeten vooral een slecht geheugen hebben….

Vandaar dat ik dit toch even ventileer want Koen wordt geweerd als de (vogel)pest…

Koen