Hoewel Indonesië weigert monsters van het virus ter beschikking te stellen aan laboratoria wereldwijd, kan het wel melden dat er iets veranderd is in de eiwitschil waardoor het makkelijker in menselijk weefsel terecht kan komen en gaan vermenigvuldigen. Eerst was er intensief contact nodig met veel virus om een mens ziek en later dood te krijgen. Nu schijnt het veel makkelijker van vogel op mens over te gaan.

Waarom er zoveel doden vallen in Indonesië? Omdat de symptomen makkelijk verward worden met gewone influenza waardoor slachtoffers pas laat in een ziekenhuis terecht komen. Zo dat in de buurt is.

De enige manier tot nu toe om vogelgriep te krijgen is contact met geïnfecteerde dieren of materialen.

Volgens de WHO zijn van de 310 bekende infecties er 188 dodelijk afgelopen.

Een viroloog in Honkong benadrukt dat Indonesië wèl monsters van het virus moet delen ‘als er zo’n belangrijke verandering heeft plaatsgevonden moeten andere laboratoria dat ook weten willen ze inspelen daarop. Als het virus makkelijker van vogel op mens overgaat dan zal het nog maar kort duren voordat het ook van mens op mens kan overgaan'.

Hele verhaal incl. technische gedeelte staat op:

http://africa.reuters.com/commodities/news/usnJAK214520.html?rpc=401&

—— Koen brult nog even: ——————

De pluimveeindustrie in Europa moet gewoon z'n ogen sluiten voor het risico dat zij vormt voor de volksgezondheid.

De pluimveeindustrie in Nederland moet vooral doorgaan met schaalvergroting en op elkaar gepakt zitten in Brabant en de Gelderse Vallei. Vooral niet saneren, nee nog meer grote stallen erbij, het gaat goed met de sector… Kwalitatief is Nederlands kippenvlees niet te vreten maar het wordt wel goedkoop geproduceerd.

Die twee gebieden worden ‘spergebied’ als het virus hier uitbreekt. De gezondheid van honderduizenden mensen wordt bedreigd. Natuurlijk als eerste zijn de families op de pluimveebedrijven de klos. Dat wordt Tamiflu schrokken.

Als in Engeland op een stomme markt al 252 personen met een paar geïnfecteerde kippen in aanraking zijn geweest en Tamiflu gekregen hebben, hoe zal het er in Nederland dan uitzien na de eerste uitbraken van H5N1 in de pluimvee industrie?

Van Tamiflu word je trouwens knap beroerd, is niet een snoepje tegen het bloeden.

De sector zelf had becijferd dat het ze 90 miljoen euro zou gaan kosten als alle pluimvee gevaccineerd wordt omdat een aantal landen buiten Europa dan de grens zal sluiten voor pluimveeproducten. Daaronder de Oekraïne met een jaarlijkse import van 22 miljoen euro.

De Europese Commissie zei tijdens de sessie op 22 februari 2006, toen Veerman toestemming had gekregen vrije uitloopkippen en hobbykippen te enten, dat Duitsland als voornaamste afnemer van Nederlandse pluimveeproducten deze producten niet mag blokkeren.

Wat is de realiteit geweest? Dat eierpakstations bedreigd werden door de sector zelf zodat vaccinerende vrije uitloop kippenboeren maar met moeite hun eieren konden afzetten (via hun eigen kanalen).

Het was niet Duitsland die de vaccinatie in de ban deed maar de pluimveesector van Nederland zélf.

Dus diegenen die wel hersens hebben, die wel de realiteit onder ogen zien, die verantwoordelijkheidsgevoel jegens hun pluimvee, familie en de maatschappij hebben, worden afgestraft, bedreigd en in de wielen gereden door de bio-industrie lobby.

En wat deed LNV? Dat keek de andere kant op. Tsjonge wat een overheid.

Maar als Nederland totaal ontwricht raakt ligt de dader op het kerkhof.

Net als in Engeland bij dat kleine vlammetje in de pan bij de kalkoekfabriek van Matthews in Lowestoft. Daarbij kijkt de hele Europese Commissie de andere kant op en beloont het bedrijf met 600.000 *) euro gratis als dank voor het buiten open en bloot neerzetten van slachtafval. Een onderzoek in de buurt of er meer besmettingen zijn geweest? De meeuwen vlogen met slierten vet zo naar boerderijen 1,5 km verderop. Och, er zijn toch niet meer uitbraken geweest?

Nee, die meeuwen vliegen, besmet of niet, wel gewoon verder hoor.

Die EC, ze kunnen niet anders… alle (veterinaire) controlediensten in Engeland hebben gefaald. Het is een grote corrupte bende en iedereen veegt elkaars rotzooi onder het tapijt, een Europabreed tapijt. Wie de @!#$ zijn als het fout gaat? Dat zijn de inwoners van een klein dichtbevolkt landje dat véél meer kippen heeft dan mensen… Nederland.

Eet smakelijk en welterusten.

*) bedrijven die de biosecurityregels aan hun laars lapten krijgen toch het volle pond uitgekeerd aan compensatiegelden, men is anders bang dat ze geen melding meer doen van een meldingsplichtige veeziekte.

Je zou het ook kunnen omdraaien: bedrijven die de biosecurityregels aan hun laars lappen staan niet onder voldoende toezicht van de sector zelf en de controlerende rijksinstanties. Wie is dan de schuldige? Juist, daarom geen kortingen op compensaties bij geleden schade door ruimen bij een uitbraak (sinds 2005). En men wast z'n handen in onschuld en betaalt de boef met uw en mijn belastinggeld.