Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Onzinnieuws

  • Jos

    Vogelgriepvirus H5N1 is verder gemuteerd. Zo schreeuwen de koppen van onze onvolprezen media. Let wel: het gaat om een onderzoek dat nu is gepubliceerd maar een mutatie betreft die al DRIE jaar geleden heet plaatsgevonden!

  • Koen

    Klopt volledig maar nu is duidelijk waardoor. Het is niet te begrijpen dat die Kawaoka een stem heeft (PLoS Pathogens) en dat de media het zo idioot oppakken.

    Paniek zaaien om niks, het gaat om iets dat in 1992 door onderzoek van Subbarao, London en Murphy

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?db=pubmed&uid=8445709&cmd=showdetailview&indexed=google

    al bekend was nl. dat een mutatie van het PB2 gen op positie 627 lysine vervangt voor glutaminezuuur (E627K) om een vogelgriepvirus toegang te laten krijgen tot zoogdiercellen.

    Het temperatuur aspect is gepubliceerd in 2001 door Massin et al.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=11333924&ordinalpos=3&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

    Het gaat alleen maar om de verwisseling van glutamine naar lysine in PB2 wat het verschil is of een vogelgriepvirus ook zoogdieren kan aanpakken, kort gezegd.

    Kawaoka heeft twee virussen vergeleken: een recente die de hogere luchtwegen aangrijpt en een Vietnam 2004 die de lagere luchtwegen aangrijpt. Die verschillen qua positie genetisch op enkele punten. Bij recombinatie van de twee virussen op de positie 627 van PB2 bleek ook het effect om te draaien. Dus die van 2004 ging zich gedragen als het recentere virus. Kawaoka heeft reeds bestaande theoriën wederom bewezen met een andere techniek.

    Koen

  • Gait

    Er was blijkbaar geen ander interessant nieuws.